Ett ögonblick, laddar...

Mötesplatsen

Model.Item.Name

Mötesplatsen.se, som lanserades redan 2001, är en svenskutvecklad dejtingsajt som i första hand vänder sig mot singlar i 30–50 års åldern. Verksamheten drivs från halländska Varberg och eftersom sajten ingår i norska Schibsted-koncernen, som också har Aftonbladet, hittar många nya användare dit genom länkar och reklambanners på nyhetssidan.

 • Snabbt användargränssnitt och bra aktivitet
Kostnadsfri registrering
Dejtingapp
Prenumerationssida
Om Mötesplatsen
Ägare, hemvist:Mötesplatsen i Norden AB, Sverige
E-post:kundtjanst@motesplatsen.se
Lanserad (SE):2001
Betalmodell:Premium
Mötesplatsen priser:Visa priser
Företag i Sverige:
Webbsida:
Datingapp:
Personlighetstest:
Facebook login:
Fri registrering:
Mötesplatsen omdöme
Vad ska jag skriva?
Mötesplatsen omdömen (24)

Viktigt: Innehållet i omdömena/kommentarerna representerar enbart författarens åsikt.

Från 2019
1
Pelle säger

Det vore bra, och naturligtvis en självklarhet, att man innan uppläggande av profil kan få veta vad olika typer av medlemskap kostar för olika löptider. Nu verkar det som om man ska lockas att lägga upp en gratisprofil som naturligtvis ej kan leda till dejter och sen "tvingas" man betala för att läsa eller kontakta intressanta profiler man sett.

03 augusti 2019 | 65+
Gäst Pelle

På startsidan, om man scrollar ner en bit, står priserna på betalmedlemskapen för olika löptider.

På de flesta betalsajter duger ett gratismedlemskap enbart till att se hur sajten är uppbyggd och vilka andra medlemmar/singlar som finns på sajten. Att driva en seriös dejtingsajt kräver resurser, dels för marknadsföring, dels för utveckling och uppdateringar och dels för administrativa kostnader.

03 augusti 2019
2
Christer säger

Bra upplägg på sidan.

15 juni 2019 | 45–54 år
3
Peter säger

I det stora är det en helt okej sida, men generellt på dejtingsidor lever de gamla stereotypa bilderna av manligt och kvinnligt kvar. Jag som man förväntas ta kontakt först, vilket är en lite tråkig syn och jag trodde vi hade kommit längre. Men detta är inte bara ett problem hos Mötesplatsen utan det jag sett verkar det vara så även på andra sidor.

01 maj 2019 | 35–44 år
4
Thomas säger

Har inget att klaga på, och är mestadels nöjd med min vistelse på sajten. Tycker att sajtens funktioner och design är bra. Även helt okey priser.

14 februari 2019 | 35–44 år
5
Linus säger

Tjejerna gnäller på att killarna är oseriösa och bara är ute efter en sak. Men de flesta tjejerna är minst lika oseriösa och vill bara ha uppmärksamhet för sina foton. Och 8 av 10 använder alla slags möjliga filter och poserar på sina foton. Eller har foton som är minst 10 år gamla, så jag förstår att dom inte vill träffas, för vilken person är så blind att man inte märker detta på fem röda.

27 januari 2019 | 45–54 år
Från 2018
1
Per säger

Tycker att sidan censurerar alldeles för mycket vad man får tycka och skriva.
Hade föredragit att man inte censurerade så mycket.

05 augusti 2018 | 55–64 år
2
Ronntan säger

Lyckligt gift tack vare mötesplatsen.

01 juli 2018 | 45–54 år
Alladejtingsajter.se Ronntan

Roligt att höra ☀️

Augusti 2018
3
Aletta säger

Att man har en kravspec på den man söker är en självklarhet, annars kunde man lika gärna gå på krogen eller plocka upp någon random på stan. Det jag också tycker är att en del tycks sakna insikt i hur de ser ut och är som personer, mer fantasier över hur de skulle VILJA vara än hur de sedan ser ut och är i verkligheten. Att det händer att det uppkommer frågor om sex, ja, vilken sajt gör det inte det på?

25 januari 2018 | 55–64 år
Gäst Aletta

Från den manliga sidan känns det såhär. Om man inte är från Afrika och 25 får man inte ens ett svar på ett meddelande. Vad har ni blivit ni kvinnor?

03 augusti 2018
Dennis905 Gäst

Som en alldaglig kille, med utseende typ 3–5, så upptäcker man snabbt att i dejtingvärlden är det inte som man får höra och se om i medierna, eller som tjejerna också säger: att man skall vara ärlig och vara sig själv.

Det är nonsens för majoriteten av oss killar som inte ser ut som fotomodeller, har feta plånböcker, eller inte är players. Att vara ärlig och vara sig själv ger noll resultat, så du får allt ta och lära dig dejting-spelet.

Alla tjejer som jag har chattat med, och en del som jag har träffat, har alla inte varit helt ärliga om både ett och annat. Flera av tjejerna har jag kommit på med att använda andra tjejers bilder. Några har till och med erkänt det. Flera har jag kommit på med att blåljuga, ändrat sin historia, bostadsort, ålder flera gånger.

En hade jag bra kontakt med, så jag frågade varför hon blåljög. Då svarade hon att alla andra på dejtingsajter blåljuger, så hon gjorde likadant. En anger sin ålder på dejtingsajten till att vara 20 år yngre än vad hon är i verkligheten.

Så gör likadant som tjejerna – är du ärlig så kommer du ingen vart. Tänk på att i krig och kärlek är allt tillåtet.

För 5 veckor sedan
Clara Gäst

Ja, jag vill då inte speciellt gärna träffa en man från Afrika. Det bör troligen vara från samma/angränsande kulturområde. Är oförstående inför påståendet att alla skulle vilja ha afrikaner, är det sant?

26 augusti 2019
4
Marcus säger

Jag tycker mig känna av en stämning av bitterhet och gnäll här. Lustigt, för jag (som man) upplever inte att det är några som helst problem att få till både dejter och bra förhållanden via dejtingsajter (som MP eller HP). En del kvinnor må ha för höga krav men det vet jag att en del av oss män också har.

Kanske börja med att fundera på vad ni själva har att erbjuda efter så många år i livet, istället för att gnälla och vara bittra. Det har aldrig tagit mig mer än två veckor att hitta en riktigt vacker, sensuell, klok och spännande kvinna på en dejtingsajt. Och förhållandena har varat mellan två och sex år. Inget har hållit i evighet än så länge, men jag är nöjd. Min uppfattning är att de bra kvinnorna vill ha djup och glöd, precis som man kan förvänta sig. Lycka till!

22 januari 2018 |
PeeWee_sthlm Marcus

Stämmer detta "Det har aldrig tagit mig mer än två veckor att hitta en riktigt vacker, sensuell, klok och spännande kvinna på en dejtingsajt." jag tvivlar...

12 juli 2018
Nikke PeeWee_sthlm

Säg inte det, en del har haft turen att få ett vackert utseende eller en gudalik charm.

12 juli 2018
Från 2017
1
Dennis Nilsson säger

Någon skrev här tidigare "Fastän jag har foto och ser bra ut så får man få besök och inga brev"

Det är också min erfarenhet. Ingen svensk kvinna har skrivit till mig sedan jag blev VIP-medlem.

Vad jag har förstått av Internet-dejting så förväntar sig kvinnorna att det är vi män som skall söka kontakt, och knacka på dörren, ifall man som man, inte har ett utseende som en fotomodell.

Utan jag har fått skriva, skriva, skriva och fråga. De flesta svarar inte alls. Min erfarenhet är att av de över hundra meddelanden jag skickat, så har det efter ett halvår resulterat i en dejt. Jag fick en ny kompis...

Vad har ni för erfarenheter?

Det är smått olustigt att läsa en del kvinnors "beställninglista" på hur en man skall vara. Den mannen som existerar inte i verkligheten. Nu förstår jag varför det finns s.k "players". Ingen riktig man kan leva upp till sådana förväntningar.

08 november 2017 | 45–54 år
PeeWee_sthlm Dennis Nilsson

Håller fullständigt med Dennis

12 juli 2018
2
Rolf säger

Mycket gnällande (befogat) från användare om att det är få som skriver/svarar.
Märklig censurering.
Ingen vettig lösning för allmänt prat eller diskussion, bara för privat kommunikation.
Helt klart inriktad på att maximera antalet betalande medlemmar.
Stelt och kantigt matchningssystem.

01 november 2017 | 35–44 år
3
Kent säger

Valde att ha 3mån vip, när det gått tre betalningar så tänker jag då var det slut, då väljer dom att fortlöpa sitt 3mån abonemang ytterligare. Jag kan köpa att där är en mån uppsägningstid men ytterligare 3 nä...

03 juni 2017 | 35–44 år
Alladejtingsajter.se Kent

Tråkigt, betalmedlemskap på dejtingsajter är prenumerationstjänster, liksom på andra prenumerationstjänster bör man läsa medlemsvillkoren som visas i samband med att man blir betalande medlem.

Här följer ett utdrag från Mötesplatsens villkor:

När din prenumeration löper ut förnyas den automatiskt med det prenumerationsalternativ som du har valt. Månadsprenumeration förnyas med en månad i taget. Flermånadersprenumeration med bindningstid förnyas med samma antal månader som den initiala bindningstiden.

Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att följa instruktionerna under menyalternativet Inställningar/VIP. Betaltjänsten löper då bindningstiden ut och ingen automatisk förnyelse av din prenumeration kommer att ske. Uppsägning av prenumeration ska ske senast en dag innan din Betaltjänst automatiskt förnyas.

Juni 2017
4
Eva säger

Handlar mest om sex så jag avslutade det VIP medlemskap jag hade i nästan en månad men ser nu att jag ändå måste betala 3 månader till för VIP fastän jag har avslutat det.

12 mars 2017 | 55–64 år
Alladejtingsajter.se Eva

Mötesplatsen har bara 1, 3 och 6 månaders Vip-medlemskap. Har du tecknat ett Vip-medlemskap för 3 månader måste du givetvis betala för alla tre månader, även om du valde att stänga av den automatiska förnyelsen efter 1 månad.

Men så länge du inte har raderat ditt konto på MP kan du ju använda Vip-tjänsten tills dess att Vip-medlemskapet löper ut.

Mars 2017
5
Fred säger

Ännu en sajt där tjänsten är utformad så att om ena parten betalar extra mycket så kan den andra parten inte betala alls. Ger som effekt att många på Mötesplatsen inte betalar och räknar med att den andra ska dra hela betalbördan.

06 mars 2017 | 35–44 år
Alladejtingsajter.se Fred

Är nog oklart för många vad du menar, kan du berätta mer detaljerat om vad du syftar på?

Mars 2017
Mikael Alladejtingsajter.se

Många kvinnor är "snåla" och vill att mannen skall ha VIP+ så de slipper betala. 2019 vill få män ha en kvinna som inte själv kan betala för sig!

14 mars 2019
6
Mia säger

Jag upplever Mötesplatsen lite som en förtäckt sexsajt vilket är tråkigt om man ärligt söker en partner.

28 februari 2017 | 55–64 år
7
Leif säger

Har varit betalande medlem på lite olika dejtingsidor till och från. Tycker att MP klarar sig alldeles utmärkt, och supporten har för mig fungerat alldeles ypperligt. Jag skulle ta en 1-mån prenumeration men klantade till det så det blev en 6-månaders. Jag mailade mitt klavertramp och vips ett dygn senare hade dom justerat mitt misstag.

En del saknar chattfunktionen som fanns tidigare, vilket jag kan förstå, men samtidigt tycker jag att det var rena rama vuxensandlådan där, meningsskiljaktigheter, intriger och påhopp som jag inte tycker hör hemma på en dejtsida.
Sidan har en funktion som kallas megafon där man kan skriva istället. Min upplevelse och betyg kan inte bli annat än väl godkänt.

18 januari 2017 |
Från 2016
1
Stan Black säger

Mötesplatsen tog helt utan förvarning bort hela min profil innan jag ens hade hunnit färdigställa den! Jag fick ett mejl där det stod att dom ansåg att min profil inte var seriös.

Mötesplatsen har blivit en polisstat - precis som Facebook, och många andra sidor, för att inte tala om samhället i stort. Jag håller verkligen med andra recensenter om att pengar verkar vara det enda dom bryr sig om. Dessutom så verkar medlemmarna på Mötesplatsen vara av den typen som aldrig hittar någon partner.

Jag har varit medlem i flera omgångar - med flera års mellanrum - och det är alltid samma ansikten som visar sig på sidan. Det står inget om när användare är senast aktiva eller om dom är betalande medlemmar eller inte, vilket gör det svårt att veta om fortfarande är aktiva och om dom har möjlighet att svara på meddelanden, vilket man enbart kan göra om man är betalande medlem. Med andra ord; om man skriver till någon utan att få svar så vet man alltså inte om den personen inte svarar på grund av att hon eller han eller hen inte vill eller inte kan.

Mötesplatsen försöker sälja på en plus-medlemskap så att andra icke-betalande medlemmar ska kunna svara på ens meddelanden... som sagt; det handlar till syvende och sist om pengar.

22 november 2016 | 35–44 år
2
Tora säger

Fastän jag har foto och ser bra ut så får man få besök och inga brev. Sidan förstördes när man tog bort forum och chattfunktion som var populärt. Orsak: Man uppger att endast några få % använde dem. Vad har det för betydelse hur många som använder just den funktionen? Finns annat på sidan som inte används men som får vara kvar trots att ingen vill ha det. Man ska möta medlemmarnas önskemål annars förlorar man medlemmar.

Chattfunktionen gick hela tiden dygnet runt, så den var mer aktiv och populärare än något annat därinne. Som sagt, brev och besök får man ju inte. Dessutom får man inte skriva vad man vill i sina dagboksinlägg utan de tar bort det de inte gillar.

23 september 2016 | 45–54 år
Alladejtingsajter.se Tora

Av allt att döma på omdömena här verkar du inte vara den enda som saknar Mötesplatsens chattfunktion och forumdel.

Oktober 2016
3
Gäst säger

Det är svårt att skriva inlägg på Mötesplatsen när personalen censurerar så mycket. Tråkigt, vore bättre om de censurerade mycket mindre.

11 augusti 2016 | 45–54 år
4
R.A säger

Testade Mötesplatsen samtidigt som jag provade en annan sida, men kände det var fel tidpunkt. Bad att få pengarna återbetalt till mitt konto inom dom 14 dagar man har ångerrätt till och inga problem här.

02 augusti 2016 | 35–44 år
Från 2015
1
Gäst säger

Sidan har blivit väldigt tråkig sedan flera funktioner togs bort i början av 2015. Svårt att få in profilfoto, man måste vara dataduktig. Långsam handläggning av vissa funktioner som dagboken. Stängt för nya dagboksanteckningar, Megafon m.m. under natten mellan kl.23.00-08.00. Då går inte få kontakt via dessa kanaler. Den tid då många sitter ensamma och vill ha någon att prata med. Bättre sida sommaren 2014 då jag också var med.

31 december 2015 |
2
Vesummerd säger

Sedan Mötesplatsen gjordes om i mars 2015 har sidan blivit botten. Skulle inte ge den mer än 1 stjärna i betyg idag. Tidigare fanns det allmänna forum på sidan samt en chatt som man som VIP-medlem (betalande medlem) kunde använda. Idag har de allmänna forumen samt chattdelen helt tagits bort. Det finns alltså inte idag några allmänna forumdelar att komma i kontakt med andra medlemmar på. Detta som gjorde denna sida så speciell och utmärkte sig från andra dejtingsidor.

Idag kan man som VIP-medlem enbart nyttja: dagboken (men man kan inte som förr läsa en medlems tidigare inlägg), och skriva dejtingrapport. Dessa 2 funktioner har också funnits tidigare, men skillnaden idag mot för förr är att kundtjänst/support numera GRANSKAR alla dejtingrapporter och dagboksinlägg INNAN de blir publicerade. Många medlemmar idag får alltså inte sina skrivna inlägg publicerade (och de blir enbart lästa och publicerade mellan kl 8-23 idag).

Kundtjänsten har blivit hårdare i sina nypor och publicerar inte inlägg där man kritiserar Mötesplatsen. Inte ens medlemmarnas önskemål om t ex att få chatten tillbaka publiceras i dagboksinläggen. Man får ha såna funderingar, men om man sätter såna här funderingar på pränt d v s i sitt dagboksinlägg så blir inlägget alltså inte publicerat.

Kundtjänsten låter bara bli att publicerar inlägget och ger oftast inte någon förklaring till VIP-medlemmen om varför det inte har blivit publicerat. Frågar man efter anledningen får man bara en kort förklaring med hänvisning till Mps gällande regler, men man kan inte alltid förstå var ens inlägg bröt mot medlemsreglerna. Det har hänt mig såväl som andra medlemmar.

Megafoninläggen kan man KÖPA som förr. Idag är kostnaden för 15 st inlägg: 99 kr.
Dessa inlägg granskas OCKSÅ numera innan publicering. Önskar man t ex chatten tillbaka i ett megafoninläggen så blir inte heller här inlägget publicerat. Så fort kundtjänsten uppfattar ett inlägg som kritik så blir det inte publicerat.

Håller man inte själv koll på sina megafoninlägg och ser om det har blivit publicerat eller inte, så kan man bli blåst av kundtjänst på dem. Jag har kommit i kontakt med flera medlemmar som inte har fått sina megafoninlägg publicerade, men de har inte heller fått sina opublicerade inlägg ersatta med nya. Du måste alltså själv kolla om de blir publicerade eller inte.

Jag har krävt att få nya megafoninlägg av dem om mina tidigare skrivna inlägg inte har blivit publicerade eftersom jag inte vill bli blåst av kundtjänst när jag ändå har KÖPT dessa inlägg. Varför ens megafoninlägg inte blir publicerade blir man många gånger fundersam över. Man får inte heller någon bra förklaring av kundtjänst om det här. De hänvisar bara till att man brutit mot reglerna, och ber man dem peka ut VAR någonstans man bröt mot den regeln så blir det tystnad till svar.

Många VIP-medlemmar har slutat att bidra med dagboksinlägg och dejtrapporter eftersom det är mycket vanligt att de numera som sagt inte blir publicerade. Att ha ständiga konflikter med kundtjänst/support är det också många som har tröttnat på.

Jag utnyttjade Mötesplatsens "guldhelgspris" för 75 kr/mån med ett bundet VIP på 6 månader i sept-15 men jag kommer inte att göra om det igen. Det är inte ens värt det priset idag. Dessutom så verkar det vara få kontakter som verkar göras bland VIP-medlemmarna där det leder till något mer. Det intrycket man får är att många idag använder sig av Mötesplatsen som "fönstershopping". Man klickar runt och tittar men så mycket mer verkar inte hända där...

07 december 2015 |
3
Gäst säger

Gratis att gå med, men går inte göra ett skit utan att betala för VIP-medlemskap.

05 november 2015 |
Alladejtingsajter.se Gäst

Detta är inte unikt för Mötesplatsen, det är i princip likadant på alla större betaldejtingsidor. Vill man kunna använda alla funktioner krävs ett betalmedlemskap. Gör man en kostnadsfri registrering brukar det gå att:

 1. Skapa en dejtingprofil
 2. Använda sökfunktionen för att söka bland medlemmarna
 3. Läsa medlemmarnas dejtingprofiler och se deras bilder
 4. Om det är en matchmakingsida – göra personlighetstestet och läsa en personlighetsanalys
November 2015
Från 2014
1
John säger

Nu har jag varit medlem på Mötesplatsen i 3 månader och jag vill bara skriva att jag tycker sidan är bra och rekommenderar den.

10 februari 2014 |
Alladejtingsajter.se John

Inte jätteförvånande att du tycker så, många är nöjda med Mötesplatsen.

Oktober 2014
Mötesplatsen frågor (1)
1
Ade frågar

Hur kan jag säga upp mitt betalmedlemskap?

30 mars 2017 | Stängd fråga
Alladejtingsajter.se Ade

Om du surfar via dator:

När du är inloggad på Mötesplatsen.se, gå till "Inställningar" i menyn > sedan fliken VIP för att säga upp din prenumeration.

Om du surfar via mobil eller surfplatta:

Först måste du logga in på mötesplatsen.se via din webbläsare. Gå sedan till "Inställningar" i menyn > sedan fliken VIP för att säga upp din prenumeration.

När du har sagt upp prenumerationen skickas det alltid ut en bekräftelse på din uppsägning som meddelande inne på Mötesplatsen. Har du inte mottagit någon bekräftelse har prenumerationen inte sagts upp.

Säger du upp din prenumeration förnyas den inte längre automatiskt, men löper vidare tills innevarande period/bindningstid går ut.

Mars 2017
 • 1
  Varför är vi så ensamma i Sverige? 2 svar |
 • 2
  Onlinepersonlighet vid nätdejting 4 svar |
 • 3
  Prat om nätdejtingtips 11 svar
 • 4
  Hur klara att vara singel? 18 svar
 • 5
  Berätta om din sämsta första riktiga dejt! 2 svar |
 • 1
  Nätdejting bilder till profilen? 3 svar
 • 2
  Kontaktannonser då och nu 2 svar
 • 3
  Nätdejting solskenshistorier 2 svar
 • 4
  Vad är en stasher? 1 svar
 • 5
  Vad menas med att bli ghostad? 2 svar
 • 1
  När nätdejtar folk som mest? 1 svar |
 • 2
  Dejtingbedragare? 0 svar
 • 3
  Minimiålder för nätdejting? 1 svar
 • 4
  Bästa sättet att träffa någon? 3 svar
 • 5
  Fördelar med nätdejting? 0 svar
 • 1
  Vad menas med att Swipa? 1 svar
 • 2
  Hur stor del av din umgängeskrets nätdejtar? 1 svar
 • 3
  Hur vanligt är nätdejting? 2 svar
 • 4
  Välja bort varma klimat? 1 svar
 • 5
  Fungerar nätdejting såhär? 1 svar
 • 1
  Videodejting framtiden inom nätdejting? 3 svar
 • 2
  Alkohol på första dejten? 1 svar
 • 3
  Ångerrätt på dejtingsidor? 1 svar
 • 4
  Fråga ang etikett vid nätdejting 3 svar
 • 5
  Nätdejting - Besvärlig situation 1 svar
 • 1
  Varför står det inte utskrivet hur många medlemmar de olika sajterna har? 1 svar |
 • 2
  Är nätdejting vanligt bland homosexuella personer, i sådana fall varför? 1 svar
 • 3
  Kom med tips på funktioner som datingsidorna borde förverkliga 1 svar
 • 4
  Vilken yrkesgrupp dejtar ni helst? 6 svar
 • 5
  Vad nätdejtar ni mest med, mobilen? 3 svar
Ny dejtingsajt på gång
Visa ditt intresse här
Du behöver ge ditt samtycke