Ett ögonblick, laddar...

eDarling recension och omdömen

Av: Carl Senast uppdaterad: oktober 2018 Läs: 6 omdömen/kommentarer

Om eDarling

 • Personlighetstest som tar 20–30 minuter (kan göras i flera steg)
 • Matchmaking och partnerförslag
 • Höga priser på betalmedlemskapen
Gratis registrering
Dejtingapp
Personlighetstest
Id-verifiering
Nota bene autoförnyelse
Om eDarling
Ägare, hemvist:Spark Networks GmbH, Tyskland
E-post:info@edarling.se
Lanserad (SE): 2010
Betalmodell:Premium
eDarling priser: Visa priser
Företag i Sverige:
Webbsida:
Datingapp:
Personlighetstest:
Matchmaking:
Facebook login:
Fri registrering:

I korthet

eDarling.se är en så kallad matchmakingsida som lanserades i Sverige 2010. Den vänder sig till personer som är över 30 år och som vill träffa någon för ett seriöst förhållande. Eftersom den är en matchmakingsida har sajten ingen vanlig sökfunktion – istället utgår dejtingen från ett personlighetstest som tar cirka 20–30 minuter att göra; nya medlemmar får göra testet när de registrerar sig.

Gratis registrering
Dejtingapp
Personlighetstest
Prenumeration
Id-verifiering
Nota bene autoförnyelse

Innehåll

Vi har testat att dejta på matchmakingsidan eDarling. Här är vår eDarling recension; den tar upp alltifrån att göra en eDarling gratis registrering till tips om att ta del av eDarling rabatter och erbjudanden.

Klicka på någon av länkarna här under för att läsa mer om just den delen.

Introduktion

eDarling kom till Sverige 2010, två år efter den ursprungliga lanseringen i Tyskland, och har under de senaste åren satsat på att växa i såväl Sverige som i flera andra europeiska länder; många som läser detta har nog sett deras pretentiösa TV-reklamer. Sidan har idag ca 13 miljoner registrerade medlemmar, hur många som är från Sverige är inte officiellt.

eDarling är ut i fingerspetsarna en matchmakingsida som riktar sig mot singlar över 30 år som vill träffa någon för ett seriöst förhållande. Att det är en matchmakingsida betyder att det inte finns någon vanlig sökfunktion, istället föreslår sajten andra medlemmar (partnerförslag) som deras system tror har en personlighet som kompatibel med den egna.

Om matchmakingsidor gör det lättare att träffa rätt person råder det delade meningar om, men oavsett är det ett intressant ämne, och vissa menar att rekryteringsajter har mycket att lära av nätdejtingens matchmakingsidor.

Så här skriver eDarling själva på webbsidan:

eDarling riktar sig uteslutande till singlar som önskar sig ett fungerande och långvarigt förhållande och som hellre finner än söker

All dejting på eDarling bygger på ett personlighetstest som nya medlemmar gör när de de registrerar sig. Testet bygger på personlighetsmodellen femfaktorsteorin eller Big-Five-teorin och har konstruerats tillsammans med experter inom relationspsykologi. Själva testet består av 283 frågor inom områden som finns med i femfaktorsteorin, nämligen: öppenhet, samvetsgrannhet, extraversion, värme, neuroticism.

Design & gränssnitt

Sett till designen är eDarling en klar sida som är intuitiv och lättnavigerad. Färgschemat, som går i ljusgrått, mörkblått och vitt med guldfärgade knappar, ger en känsla av lätt elegans och lyx. Snabbheten är det inget fel på – även om sidan inte är i klass med t.ex. Badoo – går det snabbt att sig sig mellan sidans olika delar.

Popupfönster används på lämpliga ställen, men hade kunnat använts mer ofta för att ge lite extra flyt.

Sammantaget sett är eDarling en välutvecklad sida, men med tanke på att sajten finns i över 15 länder och samma plattform används, vore det idiotiskt av företaget bakom (Spark Networks GmbH) om de inte lagt mycket resurser på den tekniska biten.

Kontakt med medlemmar

Som medlem kommer mest tid att spenderas på sidan som visar partnerförslagen och på de andra medlemmarnas profilsidor. Listan över partnerförslag visar förnamn, stad och de tre första siffrorna i postnumret. Först när man klickat på ett partnerförslag och kommer till profilsidan visas bilderna (förutsatt att medlemmen har laddat upp några).

Det här upplägget leder till att varje profil får många besökare, och eftersom det kommer en e-postnotifikation varje gång någon varit inne på profilen, kommer medlemmarna av ren nyfikenhet att logga in ofta. Upplägget gör också att gratismedlemmar lockas till att bli Premium-medlemmar – för att de vill se hur den som besökt profilen ser ut.

Liksom på de flesta betalsajter går det inte att se om en person är en eDarling gratis eller Premium-medlem. Skickar man ett meddelande till någon som besökt den egna profilen, måste personen vara betalmedlem för att kunna läsa det. Men, det här upplägget är inte unikt för eDarling. Hade alla medlemmar kunnat läsa meddelanden, skulle många skicka över sin privata e-postadress och därefter kommunicerat via e-post.

Återigen inne på profilsidan visas även personens yrke, ålder, religionstillhörighet, tobaksvanor, och inställning till att ha barn. Det går också att se vad personen svarat på de frågor, som under registreringen, krävde skrivna svar.

Profilsidan visar även personens testresultat från personlighetstestet uppdelat på fem områden: samvetsgrannhet, vänlighet, öppenhet, extroversion och neuroticism. For varje område illustrerar ett stapeldiagram hur personen ligger i förhållande till populationen. Det finns också texter som beskriver personen utifrån olika dimensioner inom valt område (se tabellen nedanför). Varje text är autogenererad utefter svaren på personlighetstestet och innehåller ca 10-15 rader text om dimensionen i fråga.

SamvetsgrannhetVänlighetÖppenhetExtroversionNeuroticism
OrdningssinneSocial medvetenhetKänsla för estetikSällskaplighetÄngslighet
PlikttrogenhetMellanmänskliga relationerVetgirighetSocial kompetensImpulsivitet
AmbitionHarmonibehovNyfikenhetÄventyrslustaSårbarhet

För att ta kontakt med en annan medlem går det antingen att ställa fem frågor, skicka ett leende eller skriva ett meddelande. Ställer man fem frågor går det att välja mellan 53 färdigformulerade frågor, och mottagaren kan, på varje fråga, välja mellan 3-6 färdigformulerade svarsalternativ. Leende- och meddelandefunktionerna är självklara ..., men en bra sak med den sistnämnda är att meddelanden kan sparas som utkast.

eDarling gratis registrering

En eDarling gratis registrering börjar med personlighetstestet, vilket tar 20 till 40 minuter (beroende på hur noga man tänker igenom sina svar). Frågorna handlar om områden såsom: personlighet, karaktärsdrag, inställning till förhållanden och syn på förhållanden och kärlek. Majoriteten av frågorna har färdigifyllda svarsalternativ som det går att kryssa för, men i slutet finns frågor där man själv måste skriva någon till några rader i textboxar.

Vill man inte göra hela testet i ett svep och gå direkt till profilsidan, kan man avbryta testet mitt i. Informationen som fyllts i sparas och testet återupptas vid nästa inloggning. När testet är klart visas en lista med partnerförslag – andra medlemmar som sajten tror har en personlighet som är kompatibel med den egna.

eDarling Premium-medlemskap

eDarlings betalmedlemskap kallas för Premiummedlemskap och till skillnad mot en eDarling gratis registrering innebär ett eDarling Premium-medlemskap att det går att ha kontakt på riktigt. Här listas några funktioner som ingår:

 • Skicka och ta emot leenden
 • Skicka och ta emot meddelanden
 • Se bilder på de andra medlemmarna
 • Se vilka andra medlemmar som har besökt den egna dejtingprofilen
 • Det går att verifiera profilen och bli en "verifierad medlem"
 • Se när skickade meddelanden blivit lästa
 • Det går att använda funktionen "Lyckträff"

Funktionen lyckträff visar dagligen uppemot 20 andra dejtingprofiler som ligger utanför de angivna sökkriterierna. För varje profil som visas finns tre alternativ; skicka ett meddelande eller frågeformulär för att påbörja kontakt. Det tredje alternativet är att bläddra vidare till nästa profil.

Vi blev inte imponerade av funktionen; det går inte att se en stor version av profilernas foton, och de flesta profiler bodde de i andra städer och kändes därmed ganska avlägsna att kontakta. Men å andra sidan är det väl just detta som är meningen – en riktig lyckträff kan ju finnas varsomhelst.

En Premiumfunktion gör att de går att bli verifierad medlem. Att vara verifierad medlem innebär att profilen får en extra ikon som visar att eDarling verifierat namn, födelsedatum och adress. Profilbesökarna kan vara säkra på att en person är den som denne utger sig för att vara.

För att bli verifierad medlem skickar man in en kopia på sitt ID-kort eller pass till eDarlings kundservice, t.ex. via e-post. Hur smidigt detta går, vet vi inte eftersom vi inte gjorde det, men det ska ta max 24 timmar för eDarling att verifiera uppgifterna. Vi såg att ganska många profiler hade ikonen, så av allt att döma borde det hela hanteras bra.

Säga upp ett Premium-medlemskap

Ett eDarling Premium-medlemskap måste sägas upp senast 7 dagar innan den aktuella medlemskapsperioden löper ut, annars förnyas det automatiskt med samma period igen, och till ordinarie pris. Uppsägningen kan antingen göras på den personliga sidan (när man är inloggad), eller genom att skicka ett uppsägningsmejl.

Vi provade att säga upp medlemskapet på den personliga sidan, vilket var okomplicerat. Det räckte med två knapptryckningar, och direkt efteråt kom ett mejl som bekräftade uppsägningen.

Går det att träffa någon på eDarling

Huruvida det går att träffa någon på eDarling kan vi inte svara på eftersom det beror på vem personen som frågar är, vad personen söker och var personen bor. På alla dejtingsidor är det lättare att träffa någon om man bor i en större stad eftersom det finns ett större utbud av singlar.

Hur eDarlings Tv-reklamer har slagit in, d.v.s vilken typ av personer, åldersgrupp, geografisk plats etc. som har registrerat sig, har vi ingen aning om. Men söker man på dejting och nätdejting på Internet är eDarling synlig nästan överallt, vilket talar för att de borde ha en hel del medlemmar. Och när det gäller såväl dejtingsajter som uteställen så är mycket medlemmar/folk lika med större chans att träffa någon.

Nackdelar

Den stora nackdelen med eDarling är priset. Vid ett 12-månaders medlemskap blir priset 299kr/mån vilket inte är så farligt, men vid de kortare medlemskapen blir månadskostnaden högre.

Lite tråkigt eftersom många personer vill testa en sida under en kortare period för att se hur den är att använda och vilka medlemmar som finns. Med tanke på de höga priserna borde eDarling vara lite generösare och ge nya medlemmar en billig testperiod eller några dagar gratis. I avsnittet om priser nedanför finns ett tips om eDarling gratis registrering och eDarling erbjudanden.

Frågan är om eDarling hade varit en bättre dejtingsida ifall priserna varit lägre. Tekniskt sett hade sidan fortfarande varit bra, men antalet medlemmar hade varit högre. Men för eDarling är antalet medlemmar inte allt, det ska vara rätt typ av medlemmar; personer som på allvar vill träffa någon och inte bara hänga på en dejtingsajt för att chatta och få bekräftelse.

Att det långa medlemskapet är så mycket billigare per månad, leder antagligen till att många nya medlemmar binder upp sig en lång tid. Istället för att vara medlem en kortare period och snabbt försöka hitta någon, kommer eDarlings medlemmar göra kärlekssökandet till en mer utdragen process där det är viktigare att hitta rätt person, även om det tar lite mera tid.

Bara inte de höga priserna gör att sidan får svårt att attrahera betalmedlemmar, så att medlemmarna av detta skäl får svårt att träffa någon.

eDarling priser & kostnad

Det första som slår en när man tittar på eDarlings kortare betalmedlemskap är "Kan nätdejting vara så här dyrt!". Men tittar man lite noggrannare ser man att det längsta medlemskapet (12-månaders) inte är speciellt dyrt per månad, och frågan blir, för många, istället "Känner jag att jag vill teckna en prenumeration på 12-månader?".

Självklart finns det ekonomiska skäl till de höga priserna, men kundtjänsten berättar att det också är för att de vill attrahera personer med en god ekonomi, vilket ju ligger i linje med hur de profilerar sig i sina reklamer.

Liksom på andra betalsajter är månadskostnaden avhängig av abonnemangslängden, men på eDarling blir skillnaden påtaglig. Om t.ex. jämför ett månadsmedlemskap mot ett 12-månaders medlemskap blir priset per månad mer än tre gånger så högt.

Helt klart är eDarling intresserade av att ha långtidsmedlemmar, lägg därtill att eDarling är en av få dejtingsajter som över huvud taget har 12-månadersmedlemskap.

eDarling kampanjer och erbjudanden

Tips – eDarling verkar ofta ha specialerbjudanden och kampanjer på sina betalmedlemskap. Vi betalade 279 kr/mån för ett 3-månaders eDarling Premium-medlemskap, enligt webbsidan ska det kosta 599 kr/mån.

Det verkar som att dessa rabatter erbjuds först när man varit gratismedlem en viss tid. Vill du dejta på sidan är ett tips att göra en eDarling gratis registrering genom länken här under, vill du sedan bli betalmedlem kan du nog nästan räkna med att ett erbjudande kommer att dimpa ner så småningom.

eDarling priser
12 mån
299 kr/mån
6 mån
449 kr/mån
3 mån
599 kr/mån
Lästes in: december 2020
eDarling omdöme
Vad ska jag skriva?
Du behöver ge ditt samtycke
Det finns 6 eDarling omdömen/kommentarer

Viktigt: Innehållet i omdömena/kommentarerna representerar enbart författarens åsikt.

Från 2018
1
Jonas säger

Helt klart seriösare singlar på denna sajt än på många andra sajter. Ångrar inte att jag blev medlem... Kanske dejt på gång redan ikväll :)

14 december 2018 | 25–34 år
Från 2017
1
Josefin säger

Hade inte avslutat mitt betalmedlemskap och fick inget email som upplyste att min prenumeration kommer att förnyas. Tycker inte att tjänsten är värd det höga priset, inga matchningar värda namnet.

03 augusti 2017 | 25–34 år
Alladejtingsajter.se Josefin

eDarling har höga ordinariepriser på sina betalmedlemskap, men samtidigt har de ofta har kampanjer och erbjudanden för nya medlemmar. eDarlings villkor säger att

Ett betalmedlemskap som inte har sagts upp senast sju dagar innan det löper ut förnyas automatiskt.

Men, som du säger, hade det varit schysst om de skickade ett email (cirka 10 dagar innan ett betalmedlemskap löper ut) för att påminna om att ett ej uppsagt betalmedlemskap snart förnyas.

2
Jonna säger

Skulle vilja ha möjlighet att prova 1 månad men det finns inte att välja som abonnemang. Trist att betala in 1500 kr för 3 månader utan att veta om sidan passar en eller inte.

20 juni 2017 | 35–44 år
Alladejtingsajter.se Jonna

eDarling har ofta kampanjer och specialerbjudanden som ger bra rabatter. Dessa verkar komma/erbjudas först när man har varit gratismedlem ett tag. Om du först blir gratismedlem och avvaktar lite, kan du nog komma undan billigare.

Nisse Alladejtingsajter.se

Bra tips, så är det även på många andra dejtingsidor:)

23 juni 2020
Monica Alladejtingsajter.se

Tack för tipset.

28 juli 2017
Från 2016
1
Karin säger

Lyckades träffa mannen i mitt liv på eDarling...vintern 2012 och vi är sambo sedan 4 år tillbaka.

13 juni 2016 | 45–54 år
Alladejtingsajter.se Karin

Kul att nätdejting fungerade för dig. Ett stort grattis till dig!

Från 2015
1
Jossan säger

Har varit sugen på att testa eDarling ett tag, men har tyckt att det vart alltför dyrt. Tack för tipset om rabatten, har precis registrerat mig och väntar på ett erbjudande.

30 oktober 2015 |
Alladejtingsajter.se Jossan

Kul att du fick med dig något från texten om eDarling här på sidan.

2
Carita säger

Hittade min kille bara några veckor efter jag blev medlem. Först lite seg sida, men sen visade det sig vara lätt värt det.

16 juli 2015 |
Alladejtingsajter.se Carita

Grattis, hoppas ni får ett långt och lyckligt förhållande.

eDarling frågor (4)
1
Barbro G frågar

Går det att kommunicera via datorn i stället för mobilen?
Det går inte att ladda ned någon app på min mobil.

11 juli 2018 |
Alladejtingsajter.se Barbro G

Det går att använda deras webbplats för dejting också. Faktum är att eDarling ursprungligen bara gick att använda genom webbsidan, appen lanserades senare.

Det är främst under de senare åren som det kommit dejtingtjänster som endast är appbaserade. Anledningen är att alltfler dejtar genom sina telefoner och för dejtingtjänsterna är det billigare att bara ha en app än att ha båda delarna (nya versioner ska släppas, uppdateringar ska göras, app och webbsida ska synkroniseras etc).

2
Anna frågar

Varför skickar Edarling partnerförslag samt Lyckträff mitt i natten eller ibland ca kl 03:00?

04 mars 2017 |
Gäst Anna

Skulle tippa på att det blir så om en ny medlem registrerar sig på natten, och blir ett partnerförslag för den egna profilen.

04 mars 2017
3
Sara frågar

På Edarling, finns det någon inställning man kan ändra på så att man slipper få ett e-postmeddelande när någon annan medlem besökt profilen?

06 maj 2016 | Stängd fråga
Gäst Sara

1. Klicka på kugghjuls-ikonen "Användarkonto" uppe till höger.
2. Klicka på "Inställningar för meddelanden" till vänster.
3. I mitten på sidan visas flera kryssrutor där man bl.a. kan välja bort att få e-postmeddelande om profilbesökare.

06 maj 2016
4
Johanna frågar

Har just gått och blivit betalmedlem för 3 månader på Edarling, men vill i nuläget inte att prenumerationen förnyas när de tre månaderna löpt ut. Så min fråga är: Hur stänger jag av automatisk förnyelse av prenumeration på Edarling?

05 maj 2016 | Stängd fråga
Alladejtingsajter.se Johanna

Följande gäller när man använder webbsidan

 1. Klicka på kugghjuls-ikonen "Användarkonto" uppe till höger.
 2. Klicka på "Mitt medlemskap" till vänster.
 3. Under fliken "Information om mitt Premiummedlemskap", klicka på Avaktivera förlängning.

Kort efteråt ska det komma ett e-postmeddelande, till din registrerade e-postadress, som bekräftar uppsägningen.

Här finns en guide med bilder

eDarling vanliga frågor

Här visas några vanliga frågor om eDarling. Fler frågor och svar hittar man på eDarlings webbplats , i hjälp- eller supportdelen.

Man får räkna med att lägga åtminstone 30 minuter på att göra testet. Men det beror givetvis på hur mycket man resonerar över sina svar.

Hela testet behöver inte göras vid ett och samma tillfälle. Men om man inte har slutfört testet inom 15 veckor raderas informationen från deras system.

Ja, det är vår erfarenhet i alla fall. Att eDarling profilerar sig som en sajt för seriösa singlar verkar avspegla sig i vilken typ av singlar som går med.

Om man vill avsluta ett betalmedlemskap behöver detta göras senast 7 dagar innan betalmedlemskapet löper ut (annars förnyas det).

Eftersom betalmedlemskapen har relativt höga priser bör nya användare läsa tjänstens allmänna villkor: hur man säger upp en prenumeration och hur förnyelse av en prenumeration fungerar.

Men också för hur man ska bete sig när man har kontakt med andra medlemmar.

 • 1
  Mer dejting på nätet efter Corona? 3 svar
 • 2
  Någon gratis dejtingsida? 1 svar
 • 3
  Nätdejting i Corona-tider? 8 svar |
 • 4
  Varför bara chatta? 2 svar |
 • 5
  Varför är vi så ensamma i Sverige? 10 svar |
 • 1
  Onlinepersonlighet vid nätdejting 4 svar |
 • 2
  Prat om nätdejtingtips 12 svar
 • 3
  Hur stå ut med att vara singel? 19 svar
 • 4
  Berätta om din sämsta första riktiga dejt! 2 svar |
 • 5
  Nätdejting bilder till profilen? 4 svar
 • 1
  Kontaktannonser då och nu 2 svar
 • 2
  Nätdejting solskenshistorier 2 svar
 • 3
  Vad är en stasher? 2 svar
 • 4
  Vad menas med att bli ghostad? 2 svar
 • 5
  När nätdejtar folk som mest? 1 svar |
 • 1
  Profildata? 0 svar
 • 2
  Frågor till kvinnor 1 svar
 • 3
  Dejtingbedragare? 0 svar
 • 4
  Minimiålder för nätdejting? 1 svar
 • 5
  Bästa sättet att träffa någon? 3 svar
 • 1
  Fördelar med nätdejting? 0 svar
 • 2
  Vad menas med att Swipa? 1 svar
 • 3
  Hur stor del av din umgängeskrets nätdejtar? 1 svar
 • 4
  Hur vanligt är nätdejting? 2 svar
 • 5
  Välja bort varma klimat? 1 svar
 • 1
  Fungerar nätdejting såhär? 1 svar
 • 2
  Videodejting framtiden inom nätdejting? 3 svar
 • 3
  Alkohol på första dejten? 1 svar
 • 4
  Ångerrätt på dejtingsidor? 1 svar
 • 5
  Fråga ang etikett vid nätdejting 3 svar
Ny dejtingsajt på gång
Visa ditt intresse här
Du behöver ge ditt samtycke